Bege Áron - Az automatizált folyamatokban van a kulcs

Bege Áronnal a Quantum Digitális Diákszövetkezet egyik alapító tagjával beszélgettünk arról, hogy egy fiatalokból álló csapat, milyen módszerekkel szeretné megreformálni a klasszikusnak mondott diákszövetkezeti munkavállalást.

Mivel foglalkoztok? Mi a missziója a Quantum Digitális Diákszövetkezetnek?

Szeretnénk egyszerűvé tenni az diákszövetkezeti működést, a munkakeresési folyamatot a fiataloknak, gyakornokoknak és diákmunkásoknak egyaránt. A célunk, hogy ez a folyamat a munkaadói és munkavállalói oldalon is a lehető legegyszerűbben történjen minden fél számára.

Az elmúlt egy évben melyik volt a legnehezebb időszak számotokra? Az elmúlt egy évben volt egy különösen intenzív időszak. Ez tavaly januárban volt, amikor bekerültünk a Cápák Között című műsorba, és igazából akkor lettünk igazi cég, akkor ugrott meg a csapatlétszám is. Tizenketten lettünk, és ez egy nagyon nagy váltás volt, ahhoz képest, amikor csak belsős csapattal, négyen-öten csináltuk. Rengeteg érdeklődés is befutott hozzánk, és ott történt egy igazán nagy roham, ami egyben hatalmas fejlődésre adott lehetőséget. Az induláshoz képest, és ahhoz mérten, ahol most tartotok, milyen számokról tudunk beszélni? Például diákok vagy regisztrált cégek száma a rendszerben. 2022-ben összesen több mint 1500 diáknak adtunk munkát. Jelenleg, akik havonta aktívan dolgoznak a Quantum Diákszövetkezeten keresztül, 600-700-an vannak, és most körülbelül 150 partnercéggel dolgozunk együtt.

Mekkora a belsős csapatotok, és ki az, aki összefogja a csapatot?

15 fő alkotja a jelenlegi csapatot. Négyen vagyunk alapítók, tavaly pedig a már korábban említett műsornak köszönhetően két cápa szállt be hozzánk. Velük azóta is folyamatos a közös munka.

Különböző kicsi divíziókra bontottuk a szervezetet. Van egy jól működő ügyfélkapcsolati csapat, a toborzási divízió, egy 3 fős jogi csapatunk is, illetve egy belsős fejlesztői csapat a maga 7 főjével, ami egészen jól muzsikál.

Olvasd el vagy hallgasd meg a teljes interjút a Growth Magazin legfrissebb számában!

Szólj hozzá!