Nak TechLab

A NAK TechLab negyedik éve aktív szereplője a hazai innovációs ökoszisztémának, mely évről évre egyre aktívabb, ezzel folyamatában segíti az agrár szektor modernizációját. A fennállás óta elért eredményekről, kihívásokról és jövőbeni tervekről beszélgettünk a program vezetőjével, Dömötör Teklával.

A hazai agrárium fejlődésének katalizátoraként a NAK TechLab program közel négy éve segíti az agrár startup vállalkozások előremenetelét, egyúttal hidat képez az agrárium szereplői és a fiatal fejlesztők közt.

 

Mi hívta életre a programot? Milyen céllal alakult?

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara fő célja a hazai gazdálkodók munkájának támogatása. Felismerve, hogy a szektor digitalizációs szintje elmarad a többi ágazatétól, a kamara 2019-ben elindította a NAK TechLab programját, melynek elsőszámú küldetése azon digitalizációs megoldások támogatása, melyeknek gyakorlatba ültetésével a gazdálkodók mindennapi munkája megkönnyíthető. Korábban a fejlesztőknek aránylag kevés rálátása nyílt az agráriumot érintő kihívásokra. A NAK TechLab révén viszont a startupok megismerhetik az aktuális problémákat. A program létjogosultsága vitathatatlan: elindította a gondolkodását azoknak a fejlesztőknek a körében, akik korábban nem láttak bele mélyebben az agráriumban zajló folyamatokba, ezért más iparágakban kamatoztatták tudásukat.

 

 

Szólj hozzá!