Interjú a Vienna Business Agency-vel

Meg tudnád nekünk mondani mi a Vienna Business Agency szerepe a helyi vállalkozások támogatásában és azoknak az idegen vállalatoknak a segítésében, akik érdeklődnek Bécsben való jelenlét létrehozása iránt?

Valódi küldetésünk egy innovatív üzleti ökoszisztéma létrehozása. Ez az, amit célul tűztünk ki: egy jövőorientált üzleti hely. Ezért támogatjuk a Bécsben működő vagy Bécsbe érkezni szándékozó vállalatokat különböző szolgáltatásokkal. Rendelkezünk pénzügyi támogatásokkal is, amelyeket azoknak a vállalatoknak nyújtunk, akik itt Bécsben szeretnének projektet megvalósítani, valamint ingatlanokkal is rendelkezünk. Tehát, ha a vállalatok irodákat vagy helyszínt keresnek, abban az esetben is tudunk segíteni.

Mikor kezdte meg tevékenységét az ügynökség?

Több mint 40 évesek vagyunk. Nagyon régre visszanyúló hagyományunk van, és mindig is konkrét területekre fókuszáltunk. Például, most épp egy különleges együttműködésen dolgozunk a ‘Climate Lab’-bal, ahol startupok és kutatók dolgoznak együtt, hogy új megoldásokat találjanak. A helyszín kiválasztásával kapcsolatban pedig azt láttuk, hogy a life sciences vállalkozások számára nincs elegendő laboratóriumi infrastruktúra a piacon. Ezért építettünk laboratóriumot, amit kombináltunk egy co-working térrel, hogy a life science területén induló vállalkozások könnyen hozzáférhessenek ehhez. Látható, hogy a különböző projektjeinket népszerűsítjük. A 'Vienna Up!' például egy decentralizált startup fesztivál, amit mi indítottunk/kurálunk, de a valódi szervezői csapat több mint 30 partnerből, nemzeti és nemzetközi szereplőkből áll, akik nemzetközi eseményeket, hackathonokat, üzleti rendezvényeket kínálnak a kultúra, technológia, kreatív iparágak, life sciences, gyártás, okos város és még számtalan területen. Ez valóban egy jó lehetőség mindenkinek, aki érdeklődik Bécs vagy Ausztria iránt, hogy jöjjön ide nemzetközi kapcsolatokat építeni, és ugyanakkor betekintést is nyerhet a helyi ökoszisztémába. Megnézheti, hogy Bécs kínál-e valami érdekeset számára. Nagyon széles a mozgásterünk, hiszen a támogatásoktól az ingatlanokon és szolgáltatásokon keresztül mindent mi intézünk, és nagyon előnyös, hogy mindent egy helyen lehet megtalálni.

Olvasd el vagy hallgasd meg a teljes interjút a Growth Magazin legfrissebb számában!

Growth Magazin 2023Q2