LIGHTYEAR EXKLUZÍV

UNIKORNIS RADARUNK BEJELZETT! Az euróövezet után Magyarországon indult elsőként a nemzetközi befektetési platform, aMI a nem lekötött forintjainkra is TISZTESSÉGES kamatot fizet. ITT A LIGHTYEAR

Martin Sokk és Mihkel Aamer, a Lightyear két alapítója korábban a Wise (Transferwise) termékfejlesztési részlegét vezette, ahol nagy hangsúlyt fektettek arra, hogyan használják fel a technológia adta lehetőségeket a pénzügyi tranzakciók költségcsökkentésére. Otthagyva a céget úgy döntöttek, hogy saját startup-építésbe kezdenek, amibe még maga a Wise alapítója is beszállt.

Emberek százmilliói élnek szerte Európában, de senki sem épített igazán jó applikációt a globális befektetési piacok elérésére. Mindketten már több mint 10 éve foglalkozunk a saját befektetéseinkkel, és nincsenek jó megoldások.

Vannak kezdetleges szolgáltatások, amelyek Európa egyes részein működnek, és persze vannak a szokásos, nagyon drága szolgáltatások, mint például a helyi piacokon működő banki termékek, amelyek nem rendelkeznek széles hozzáféréssel a globális befektetési piacokhoz, nincs igazán fejlett technológiájuk, nem jó a felhasználói élményük, és nincsenek jó alkalmazásaik.

"Már kínosnak éreztük, hogy Európában nincs igazán jól használható befektetési platform, ezért úgy döntöttünk, hogy létrehozunk egyet. Körülbelül két évvel ezelőtt kezdtük el építeni a Lightyeart. Másfél évvel ezelőtt kezdtük az Egyesült Királyságban, majd hozzáférést szereztünk az euróövezetben működő összes piachoz. Mindössze három hete pedig elindultunk Magyarországon is, ami hatalmas sikert aratott. Minden alkalommal, amikor piacra lépünk, úgy tűnik, az emberek örülnek nekünk, mert szeretnének hozzáférni egy igazán jó költségalaphoz. Szóval ez egy szuper élmény volt eddig!" - mondja Martin Sokk

Olvasd el vagy hallgasd meg a teljes interjút a Growth Magazin legfrissebb számában!

Growth Magazin 2023Q2