“Magyar innovatív vállalkozások kanadai megjelenésében is segítünk”

Collision Konferencián találkoztunk Dr. Vass Salazar Máriával, aki Magyarország Nagykövekete Kanadában. Az interjú keretein belül arról kérdeztük, hogy milyen lehetőségei vannak a magyar startupoknak az Észak-Amerikában és hogyan tud segíteni a piacra lépésben a nagykövetség.

Mióta dolgozik Magyarország nagyköveteként Kanadában?

Két éve töltöm be ezt a rendkívül megtisztelő pozíciót. Közel 25 éve dolgozom hivatásos diplomataként, és ez az első nagyköveti megbízatásom. Korábbi külszolgálataim során az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban dolgoztam, Londonban nagykövet-helyettesként. A pályám elején NATO-ügyekkel foglalkoztam, első külszolgálatomat Magyarország NATO melletti Állandó Képviseletén töltöttem a csatlakozásunk időszakában. Mindig is transzatlanti közegben végeztem a feladataimat, így különösen örülök annak, hogy pályafutásom ezen szakaszában Kanadában, egy számunkra kiemelten fontos relációban képviselhetem Magyarországot.

Milyen üzleti kulturális hasonlóságokat és különbségeket tapasztalt Magyarország és Kanada között?

Meglehetősen sok a hasonlóság, ezért is bátorítok minden üzleti szereplőt, hogy térképezze fel azokat a lehetőségeket, amelyek Kanadában megnyílhatnak számára...

A teljes cikk a Growth Magazin Q3-as számában elérhető.

Itt tudsz előfizetni!

 

Leave a comment