Verő Barbara - Egy „angyalka” kalandjai a lassan felforró békával

Verő Barbara innovatív HR szakember, változásmenedzsment 7 éves felsővezetői tapasztalattal. Jelenleg közös céget épít Tarczali Patríciával, Future Proof néven, ahol kezdeti fázisban levő startupokba fektetnek be angyalként és segítik őket a szervezeti skálázódásban.

Mióta vagy angyalbefektető?

Szerintem még nagyon távol vagyok attól, hogy angyalnak hívhassam magam, leginkább még csak „angyalka”. Az első befektetésemet két éve, 2021-ben csináltam, amikor is a Bindr-es srácokkal (Marcival és Bálinttal) találkoztam és nem tudtam ellenállni a tehetségüknek. Magammal azt beszéltem meg, hogy az első exit után „angyalosítom” magam.

Miért döntöttél úgy, hogy a multis karriered helyett, inkább startupokkal szeretnél foglalkozni?

Ennek van személyes és szakmai oka is. A személyes vonalat egy tragikus eset indította el. Néhány évvel ezelőtt elveszítettem egy súlyos betegség miatt az akkor 20 éves unokaöcsémet, Benjit. Neki már akkor is rengeteg izgalmas ötlete volt és imádtam vele ezekről közösen gondolkozni. Ő ma már sajnos nincs velünk, neki már nem tudok segíteni, de sok, hozzá hasonló fiatal tehetségnek és a két kamasz fiamnak, Szabinak és Botinak viszont igen. A szakmai vonal tulajdonképpen a saját ötletünk validálása. Az volt a hipotézisünk Patríciával, amikor elhagytuk a nagyvállalati környezetet és megalapítottuk saját cégünket a Future Proof Consulting Kft-t, hogy a 20 éves HR-es, szervezet- és vezető fejlesztési hátterünk alapján talán eggyel pontosabban meg tudjuk ítélni egy ember/csapat alkalmasságát egy adott kihívásra, mint azok, akiknek nem ez a szakmája. Erre a validálásra még sokat kell várni, de azt elárulhatom, hogy eddig nem állunk rosszul.

Olvasd el vagy hallgasd meg a teljes interjút a Growth Magazin legfrissebb számában!

Leave a comment