Miért ne kehetne minden nap fizetésnap?

Host: Jared Schrieber

Mivel foglalkozik pontosan a Salarify?

A Salarify célja, hogy mindenki számára hozzáférést biztosítson a fair pénzügyekhez. Ezt úgy valósítjuk meg, hogy payroll adatokat rendszerezünk és ezekhez transzparens hozzáférést biztosítunk: legyen szó a ledolgozott munkabérekről vagy pénzintézetek felé a munkáltatói és jövedelmi adatokról. Kezdetben a megkeresett jövedelemhez való egyszerűbb hozzáférési lehetőséget kínált a platform. Jelenleg a fizetési adatok hozzáférhetősége és felhasználása felé skálázódik.

Mit jelent a ledolgozott jövedelemhez való hozzáférés?

A ledolgozott jövedelem hozzáférés - vagyis Earned Wage Access (EWA) - a korai fizetési hozzáférés vagy azonnali fizetési hozzáférés. Most már sok terminológiája van, de ez annyit jelent, hogy bármely alkalmazott képes hozzáférni a már megkeresett, de még ki nem fizetett béréhez a hónap bármely napján.

De időközben a vállalkozásotok túlnőtt a kezdeti koncepción. Most mivel foglalkozik a cég?

Ahogyan elkezdtük kiépíteni a Salarify Pay-t - EWA termékünket - , szükségünk volt különböző bérfizetési és más HCM-vel kapcsolatos és egyéb unalmas ERP-megoldások integrálására, és ez nehéz feladat. Egy idő után próbáltunk más felhasználási módokat találni az integrációinkhoz. A következő termékünk, amit Verify-nak hívunk, egy olyan megoldás, amely lehetővé teszi a munkáltatói és jövedelem adatok ellenőrzését a pénzintézetek számára, hogy az gördülékeny, azonnali és hiteles legyen.

Hogyan jött először a Salarify ötlete?

A Salarify személyes tapasztalatra épült. Először egyetemi gyakornokként dolgoztam Magyarországon, így mint a legtöbb ember Európában, én is havonta kaptam fizetést, tehát a fizetési ciklus négy hetes volt. Sosem voltam elég jó abban, hogy egyenletesen osszam be a pénzemet, így a hónap végén a bárokba járkálás és a szórakozás csak hiú ábránd volt. Az Egyesült Államokban töltött gyakornoki időszak során sem kerestem többet arányosan, de kéthetente kaptam fizetést. És egy magamfajta ember számára, aki nem figyel oda túlzottan a kiadások időzítésére, valódi segítséget jelent az, ha kisebb darabokban és gyakrabban érkezik meg a fizetése. 

Olvasd el vagy hallgasd meg a teljes interjút a Growth Magazin legfrissebb számában!

Growth Magazin 2023Q2