Vissza

A Mercury Fund 160 Millió Dollárral Bővíti Befektetési Alapját:

Forrás: TechCrunch

Az early-stage vállalkozásbefektetésekkel foglalkozó Mercury Fund bejelentette legújabb befektetési alapjának zárását, melynek összege 160 millió dollár, ezzel az eddigi legnagyobb összegű alapjuk.

Ez azonban csak egy a sorban azok közül a vállalkozásbefektetési cégek közül, melyek aktívan bővítik befektetési alapjaikat. A Mercury Fund a Mythos Ventures, a Connect Ventures, a Fuse és az Unconventional Ventures társaságokkal együtt sorakozik fel azok között, melyek az elmúlt hónapokban hasonló lépésre szánták el magukat.

A Mercury Fund, mely már több mint egy évtizede van jelen a szektorban, korábban a DFJ Mercury nevet viselte. 2013-ban váltották át a Mercury Fund márkára, amikor a Draper Fisher Jurvetson csoport átstrukturálta entitásait. Jelenleg a Mercury Fund portfóliójában több mint 50 vállalat található, melyek összértéke meghaladja a 9 milliárd dollárt.

Az ötödik alap eredeti célja 150 millió dollár volt, és már meglévő és új korlátozott partnerek támogatják, beleértve egyetemek alapjait, alapítványokat és családi hivatalokat is. Blair Garrou, a Mercury Fund társalapítója és ügyvezető igazgatója, elmondta a TechCrunch-nak, hogy az új partnerek jelentős része a Mercury által preferált közép-amerikai régióban található.

A Houston-i székhelyű Mercury Fund általában három-négy évente hív össze befektetési alapot, hogy elegendő idő álljon rendelkezésre a tőke felhasználására – tette hozzá Garrou.

„A múltban néhány alap emeléséhez több időre volt szükség, de ez most nem volt olyan hosszú folyamat” – tette hozzá Garrou. „Ez az előző alap teljesítményének köszönhető. A zárás pont a COVID előtt történt, de a tőkét a COVID idején hasznosítottuk. Nagyszerű vállalatokat sikerült támogatnunk ebben az időszakban, mint például a Cart.com, az Otto és a Signal Advisors.”

Next Post

Így növekedhetsz a Techstars segítségével
Back to Top