Vissza

Finanszírozási oldalról is segítik a vállalatok fenntartható működését

A K&H-nál már elérhető a Széchenyi Kártya Program MAX+ ún. „ZÖLD” alkonstrukciója

Budapest, 2024. január 18. – A K&H-nál már elérhető a Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ és az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ zöld átállást és fenntartható fejlődést támogató hitelcélokra irányuló ún. „ZÖLD” alkonstrukciója, amit az eddigi 5 százaléknál is kedvezőbb, 1,5 százalékos éves nettó fix kamat mellett vehetik igénybe a cégek, hogy épületeik és technológiai folyamataik energiahatékonyságát javítsák.

Idén január 1-jével érvénybe lépett az ESG-törvény, amely a vállalatok környezettudatos, társadalmi és szociális szempontokat is figyelembe vevő működését szabályozza, ehhez pedig finanszírozási oldalról is segítséget kapnak a cégek. Az új, ún. „ZÖLD” alkonstrukcióval bővülő Széchenyi Kártya Program MAX+ a vállalkozások zöld átállását és fenntartható fejlődését támogatja.

„A Széchenyi Kártya Program MAX+ kedvezményes finanszírozási megoldásai közül a Széchenyi Likviditási Hitel MAX+, a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX+, Széchenyi Lízing MAX+, Agrár Széchenyi Kártya MAX+ továbbra is változatlan feltételek mellett igényelhetők. Az ún. „ZÖLD” alkonstrukció keretében azonban a fenntarthatósági beruházások megvalósítására a vállalkozások még kedvezőbb, évi nettó fix 1,5 százalékos kamat mellett igényelhetik az állami támogatott Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ és az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ konstrukciókat” – tájékoztatott Rammacher Zoltán, a K&H kkv marketing és értékesítés vezetője. Az alkonstrukció kizárólag épületek energiahatékonysági fejlesztésére, illetve egyéb területeken megvalósuló technológiai folyamatok energiahatékonyságának javítására vehető igénybe, de a termék „ZÖLD” megnevezése nem alapul az EU Taxonómia Rendelet megfelelőségi szempontjainak teljes körű vizsgálatán. A zöld átállást és a fenntartható fejlődést támogató hitelcélokra irányuló ún. „ZÖLD” alkonstrukcióban finanszírozható hitelcélokat a KAVOSZ Zrt. Széchenyi Kártya Program Üzletszabályzata tartalmazza.

Eddig több, mint 100 milliárd forint

A K&H tavaly az elsők között tette elérhetővé a Széchenyi Kártya Program MAX+ kedvezményes finanszírozási megoldásait. A programban az elmúlt egy évben, több mint 104 milliárd forint értékben kötött szerződést a bank, amelynek közel felét a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX+ tette ki, míg a beruházási célú Széchenyi Újraindítási Beruházási Hitel MAX+ és az Agrár Széchenyi Újraindítási Beruházási Hitel MAX+ konstrukciókhoz a felvett hitelek 11 százaléka köthető. Az igénylések számát tekintve a mikrovállalkozások voltak többségben (55%), míg az igényelt összeg nagyobb részét (56%) a kis- és középvállalkozásoktól beérkezett hitelkérelmek adták.

Next Post

Meta Threads: Elon Musk X-ének Vetélytársa Megérkezett az EU-ba
Back to Top