Vissza

Összesen 150 millió befektetést kapott az AI-t fejlesztő magyar startup

A „Cápák Között” 3 befektetője összesen 75 millió forintot fektetett a startupba, majd újabb 75 millió forintot kaptak arra, hogy megreformálják az e.kereskedelmi piacot.

A mesterséges intelligenciára alapozott forradalom újabb mérföldkövéhez érkezett a Molin.ai jelentős befektetési köre révén. A vállalat, amely 2023-ban indult útjára Tóth Benedek, Alexandru Rosianu és Tóth Gergely vezetésével, 150 millió forintos tőkeinjekciót kapott, ami az e-kereskedelem jövőbeni átalakulását vetíti előre.

Alexandru Rosianu, a cég egyik alapítója szerint a Molin.ai az e-kereskedelem forradalmának első lépésként szolgál. A „Cápák Között” műsorban 75 millió forintos támogatást kapott a projekt, és többek között Balogh Petya, Balogh Levente és Moldovan András is hozzájárult a sikerhez. Majd újabb 75 millió forintot fektetett a csapatba Küzmös László (Get Work Trend) is.

A Molin.ai egy beépíthető chatbotot fejlesztett, amely nem csak a webshopok bevételeit képes növelni, hanem az ügyfélszolgálati munkát is jelentősen automatizálja. A chatbot több mint 92 nyelven kommunikál, lehetővé téve a helyi webshopok számára a nemzetközi terjeszkedést.

Ez a technológiai előrelépés új lehetőségeket nyit meg a vállalkozások számára. Tóth Benedek, a Molin.ai másik alapítója szerint a megfelelő AI eszközökkel már egyetlen személy is képes lehet egy hatalmas, nemzetközi webshopot üzemeltetni. Ez a vízió a globális e-commerce piac jelenlegi 4,2 billió dolláros méretével és a 24 millió működő webshop hátterével különösen jelentőségteljes.

A Molin.ai tervei között szerepel további funkciók, mint az automatikus rendeléslemondás és a hibás termékek kezelése bevezetése, ami még tovább növeli a hatékonyságot és a felhasználói élményt.

Ez a befektetési kör fontos mérföldkő a cég számára, lehetővé téve a további növekedést és a nemzetközi piacok meghódítását. A Molin.ai eszközei így nem csak az e-kereskedelmet változtatják meg, hanem a vállalkozások és az AI közötti interakciókat is újraértelmezik, megteremtve a jövő digitális kereskedelmi terét.

Next Post

5,2 milliárd forint: Itt vannak a 2023-as Startup Factory Pályázat nyertesei
Back to Top